Meny Stäng

Julsittning 2018

Nu sitter vi här i mitten av december i ett grått och mulet Växjö, men vad gör väl det när vi i lördags hade årets höjdpunkt! Julsittningen gick av stapeln som en tradition på hemliga destinationen, som ingen vet vart det ligger, med alla glada och glittriga paxare. 

Bussen färdades med många nervösa, helst ettorna, och vid ankomst möttes alla i hallen och minglet kickstartade. Vad vore mingel på en julsittning utan glögg? Jo, ingenting, med glögg, pepparkakor och skumtomtar i högar pratade alla som om de aldrig setts förut. Inför sittningen hade alla ett uppdrag som gick ut på att köpa en present för 25 kronor som man sedan fick lägga under granen på plats. 

I ljuva toner till nu tändas tusen juleljus och andra fina jullåtar kickstartade sociala utskottet kvällen. Efter lite haveri med högtalaren löste de ändå avslutet med feliz navidad – acapella. Därefter kom våra fantastiska TM för kvällen, Olle och Mia, indansandes till Mariah Carey’s All I want for christmas is you och shit, Tony Irving hade varit stolt! 

Äntligen kom vi sedan till det nog mest efterlängtade, årets (förmodligen) första julbord. Det fanns alltifrån julskinka, rödbetssallad, sill, potatis, traditionella köttbullar, vegetariska alternativ och överraskningsmomentet revbensspjäll. Folket åt och åt och åt, hoppas det smakade!

Självklart hade vi olika roliga ståhej. Kvällen till ära hade vi två ettor som höll varsitt tal, ett till mannen av Elsa och ett till kvinnan av Victor. Två otroligt fina och roliga tal som nog tog oss alla med storm, och vi såg även att några tårar fälldes. Från lite seriösare till lite spexigare hade styrelsen knåpat ihop en fin liten låt till tonerna av Tänd ett ljus där de såväl tog farväl av gamla styrelsen (och hyllade sig själva lite) och välkomnade den nya styrelsen som komma skall. 

Efter många om och men, till och med lite besök hos grannen, lyckades äntligen ettornas spex komma upp på bioduken. De visade hur hårt de har jobbat för att få råd med att gå på julsittningen och de olika taktiker de använde sig av för att lösa problemen. PA hade ju aldrig funkat utan Dan, inte heller spexet, så såklart ställde han upp och hjälpte sin ettor på vägen. 

Efterrätten, som gjordes av ingen mindre än Anna Persson, smakade gudomligt och många frågade efter mer. Saffranskladdkakan tog slut väldigt snabbt och med lite hallon och grädde på toppen slank den rakt ner i andra magen. Detta är PAX egna lilla julafton innan alla åker åt varsitt håll i vårt avlånga land och såklart kom tomten dit och delade ut paket till alla snälla. 

Julsittningen är som de flesta vet treornas sista sittning tillsammans innan examen och i och med detta hade Mathilda och Paulina fixat en film där de blickade tillbaka på alla härliga stunder de haft tillsammans. Det blev ett stort tår- och kramkalas innan det var dags att slå klackarna i taket och börja dansa. Med DJ event Växjö dansade vi loss på dansgolvet till småtimmarna (när bussen åkte tillbaka). 

Vi vill avsluta detta blogginlägg med lite tack. Först och främst tack till jobbarna på sittningen, Lips studentförening, Madde och Tora. Utan dem hade inte maten stått på bordet och inget vin hade funnits i glasen. 
Sen vill vi såklart tacka sociala utskottet för denna fantastiska, underbara och alldeles magiska sittning som återigen visat sig vara den bästa sittningen vi haft. 
Sist men absolut inte minst vill vi tacka våran ordförande för kommunikationsutskottet Natalie som gjort så bra jobb detta året, tack för att du har styrt arbetet och varit så organiserad då vi andra kanske inte ha varit det. 

Gamla styrelsen
Nya styrelsen
Tack sociala utskottet!
Stort tack till Natalie!