Meny Stäng

PA-dagen 2017

Hej på er allihopa!

Nu har halva november passerat och många börjar sakta men säkert räkna ner dagarna till både jul och CSN. Medans vädret pendlar mellan höst och vinter (ni missade väl inte snön tidigare i veckan?) var det äntligen dags för den årliga arbetsmarknadsdagen för alla oss PA-studenter på Linnéuniversitetet: PA-dagen!

Vid 8 på fredagsmorgonen började det anlända glada och taggade personalvetare till N-huset. Det bjöds på frukost och alla besökare försågs med var sin fullspäckad goodiebag, innehållande allt från vattenflaskor till miniräknare samt ett specialdesignat overallmärke! På plats var även ett flertal företagare med montrar där besökarna gavs chanser till att mingla runt och ställa frågor.

Därefter inledde Maria Karlsson från Kryast med dagens första föreläsning om yrkesstolthet och personlig utveckling. Hon delade med sig av flera praktiska exempel på hur man blir inspirerad och motiverad, både på arbetsplatsen och i vardagslivet. Maria berörde även ämnen som självledarskap och kommunikation. Efter en kort paus med tipspromenad vid montrarna tog Jonas Danielsson från B2B it-partner över och talade bland annat om sin karriär, företagskultur och rekrytering.

Framåt 12 vankades det företagslunch i M-huset. Där fick alla deltagare möjlighet att samtala och knyta kontakter med dagens företagare och föreläsare över en god lunch. När alla var mätta och belåtna var det dags för HR-panelen, som i år bestod av Sara Nylén, Andreas Damberg och Maria Stén. Där fick publiken chansen att ställa alla möjliga frågor till de som faktiskt arbetar med personalfrågor och HR idag!

Sista föreläsningen stod Karin och Susanne från Trygghetsrådet för, där de berättade om sin verksamhet och om omställningsprocessen. Sedan avslutades årets PA-dag med att tacka alla medverkande samt presentera vinnarna av tipsrundan. Grattis till Alice, Mathilda och Sara!

Ett stort tack till Anna och alla i PA-dagsutskottet för en så välplanerad och inspirerande arbetsmarknadsdag!

De som ville fick därefter gå hem och byta om, för på kvällen var det dags för PA-banketten!

Kvällens tema var GALA som genomsyrade både klädsel, aktiviteter och bordsplacering. Självfallet inkluderade detta även en röd matta där man kunde bli fotade av paparazzis med sitt sällskap! Det bjöds även på uppträdanden från bankett-kommittén, och allas våran Dan gjorde ett mycket uppskattat gästbesök som utmanade allas mentala förmågor med en mycket klurig gåta som i slutändan visade sig handla om… ja, vad var det egentligen som var rätt svar?

Som vanligt var alla på sitt absolut bästa humör och när lekarna drog igång väcktes allas tävlingsinstinkt! Kvällen i ära serverades det även en Nobel-inspirerad middag, med laxtartar till förrätt och kyckling med svamprisotto till huvudrätt. Banketten avslutades med tacktal och allsång där alla tog i från tårna.

Nu vilar vi upp oss efter helgens bravader och förbereder oss för en ny vecka!

/Natalie

 

PS. Fler bilder kommer att publiceras senare ikväll, så håll utkik!