Meny Stäng

Välkommen till det unika Campus i Växjö

”PAX studentförening och våra aktiviteter” 
 
För att studenterna ska ha ett roligt studentliv anordnar
PAX under året en mängd olika aktiviteter på Campus.

Aktiviteter och evenemang:

Under året anordnar PAX olika sittningar. En sittning är ett event som kan se lite varierande ut. Det finns både finsittning och fulsittningar. Ett exempel på en finsittning är PAX julsittning där vi åker till en gård och äter julbord och bjuds på underhållning, spex och en rad andra överraskningar. En fulsittning däremot handlar om att klä ut sig enligt ett tema. Detta kan vara till exempel pyjamasparty där alla dök upp i sina snyggaste morgonrockar. Sittning kan alltså beskrivas som en slags middagsfest och brukar sluta i en utgång på Sivans för dem som vill.

Aktivitetsutskottet håller kontinuerligt i olika aktiviteter. Tanken med dessa aktiviteter är först och främst att de ska vara alkoholfria och för att upprätthålla sammanhållningen mellan alla medlemmar i PAX. Bland annat anordnas julbio i universitetets aula där vi visar en julfilm och bjuder på julmust, lussekatter och popcorn. Andra återkommande event är bowlingkvällar, träningspass, spelkvällar och grillhäng. Allt detta för att få chans att fly från studierna i några timmar.

För att inspirera våra medlemmar inför vårt kommande arbetsliv anordnar utbildningsutskottet gästföreläsningar som kan beröra allt från ledarskap, svåra samtal och förhandlingar för att nämna några ämnen. Varje år anordnas också en arbetsmarknadsdag som kallas PA-dagen. Under denna dag bjuds företag in där de får chans att nätverka med studenterna under en företagslunch. Utöver detta får studenterna även gå och lyssna på föreläsningar från intressanta gäster. Dagen avslutas med en bankett, en form av finsittning.

PAX har även ibland samarbeten med andra föreningar. På våren anordnas en Allkårsvecka där aktiviteter och event hålls av olika föreningar och nationer som sedan avslutas med en stor sittning för alla deltagande föreningar. Exempel på aktiviteter som skett tidigare år är bumperball, vinbrännboll och funpark.

För mer information om nationer och andra studentföreningar besök linnestudenterna.se

En av de saker som är unikt med Linnéuniversitetet är dess Campus. Här bor alla studenter på området vilket gör att gemenskapen blir väldigt bra. Dessutom så skadar det ju inte att ha ca 10 minuter att gå till allting. Även om många timmar säkerligen kommer att spenderas i Universitetsbiblioteket så har Campus så mycket mer att erbjuda.

Aktiviteter Pax i Växjö

 

 

Att göra:

 

Utöver de aktiviteter och evenemang som anordnas ligger bland annat träningsanläggningen Olympen på området som erbjuder både gym, olika former av gruppträningar och bollsportsträningar, http://www.olympentraningscenter.se/.

Utspritt på området finns även tennisbanor, basket- och fotbollsplaner och precis mitt emot Campus finns även en ridskola. I anslutning till Campus ligger även sjön trummen som är perfekt för en promenad eller löprunda. Efter rundan kan du sätta dig vid brygghusets café och ta ett glas vin eller en trevlig fika.

På Campus finns även två studentpubar, Sivans och Slottsstallarna. Pubarna drivs av studenter där olika studentföreningar och nationer hjälper till att jobba.
Sivans har öppet onsdagar och lördagar som nattklubb.
På fredagar har de afterschool, där du kan äta för en billig peng. På lördag förmiddag har de en väldigt populär brunch som innehåller både ägg och bacon, nybakat bröd, våfflor, färska frukter och mycket mycket mer. http://www.sivans.com/
Slottsstallarna har öppet på torsdagarna då de har en musikquiz för alla studenter. På fredagarna har de öppet som nattklubb och då kan du gå dit och dansa loss på något av deras dansgolv. http://www.slottsstallarna.net/.

När vädret tillåter finns det massor av ängar där studenter ofta samlas och grillar, lyssnar på musik och bara umgås.

Boende:

Som tidigare nämnt är Växjö väldigt unikt med sitt traditionella Campus. Vill du bo på Campus så finns en hel del alternativ. Dessutom så byggs jättemycket nya studentlägenheter, större matbutiker och matställen vilket gör att Campusområdet bara växer och växer. I närheten finns även apotek, Willys och ICA så det finns inte många anledningar att lämna “Campusbubblan” men om man ändå känner att man vill det finns bussförbindelser som går in till Resecentrum i Växjö. 

Lägenheterna på Campus är anpassade för studenter och de allra flesta bor i ettor på mellan 25-29 kvm2. Efterfrågan på lägenheterna är stor och är du säker på att du vill studera i Växjö kan det vara smart att ställa sig i kö redan nu. Du samlar poäng för varje dag du stått i kö, och söker sedan lägenheter utefter hur många poäng du har. Du kan ställa dig i kö och läsa mer om lägenheterna här: http://www.boplats.vaxjo.se/.

Några lägenheter ägs även av hyresföreningen Stubor, där du måste maila in en intresseanmälan. Mer info om deras lägenheter hittar du här: http://www.stubor.se/.

Ett tredje alternativ om du vill bo på Campus är att hyra i andrahand. På Linnéstudenternas hemsida kan du hitta annonser. Där kan du även läsa om andra boendeformer om du skulle vara intresserad: http://linnestudenterna.se/bostadsformedling/.

Campus i Växjö   

Växjö:

Utanför “Campusbubblan” har Växjö mycket att erbjuda. För att ta sig från Campus till Växjö Resecentrum kan man ta tre olika bussar. Linje 3 är den buss som går till Universitetet. Det är även möjligt att ta linje 5 eller 1 som stannar vid Teleborgs Centrum som ligger i utkanten av Campusområdet.

I Växjös centrum finns ett stort utbud av butiker, restauranger och mysiga caféer. För den som inte vill shoppa eller äta så finns biosalong och bowlinghall där man kan umgås och ha det trevligt. För den som är mer festsugen finns också en del klubbar och pubar för den som tröttnar på studentfesterna. På Kafé Delux kan man avsmaka både god mat och öl och senare på kvällen omvandlas det till en klubb med avslappnad atmosfär. Vill man på en ordentlig nattklubb så är Grace att rekommendera då det är lite större.

Utanför centrum finns även det otroliga Grand Samarkand som är “Smålands mest spännande köpcenter”. Även där finns ett stor utbud av butiker och caféer. 

Med buss tar du dig lätt runt i staden men en cykel är verkligen att rekommendera, inte minst med tanke på att Växjö omgärdas av en underbar natur med fantastiska grönområden och sjöar. Växjösjön är bland annat perfekt att ta en promenad runt en solig dag.

Är sport ett av dina intressen finns självklart även detta att hitta i Växjö. Hockeylaget Lakers spelar i SHL och att titta på en match i Vida Arena är verkligen en upplevelse med fantastisk stämning. Utöver detta finns det ett flertal arenor för andra sporter. De flesta av dessa är samlade i Arenastaden.

Växjö centrum